sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Zwarte Woud
Soort: rondreis   Reisduur: 5 dagen
Het Zwarte Woud is een dicht bebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de streek Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens.
Het is het grootste bosgebied in Duitsland  en de hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Met zijn historische stadjes, rustige dorpen, de natuur, prachtige bossen, beekjes, ... en dan ook  lekker eten en drinken, met tal van gastronomische specialiteiten is het Zwarte Woud een top-dichtbijbestemming.
Geen prijzen
beschikbaar
Dagplanning reis
 • 1ste dag: BelgiŽ - Oberharmersbach

  Via Belgische en Franse autosnelwegen richting Duitse grens. Onderweg gelegenheid tot ontbijt en middagmaal. Daarna via Hornberg naar Oberharmersbach. Kamerverdeling, avondmaal en logies.
 • 2de dag: Oberharmersbach
  Oberharmersbach: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Uitstap naar Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. Geleid bezoek en winkeltijd. In de de namiddag via het Glottertal naar Sankt Peter voor bezoek aan de abdijkerk. Aansluitend naar Triberg. Gelegenheid tot facultatief bezoek aan het Schwarzwaldmuseum met ondermeer een mooie verzameling klederdrachten en een indrukwekkende collectie draaiorgels. Eveneens mogelijkheid tot wandeling naar de beroemde watervallen. Terug naar onze verblijfsplaats voor avondmaal en logies.
 • 3de dag: Oberharmersbach
  Oberharmersbach: VERBLIJF IN HALF PENSION

  We rijden naar de Titisee, waar u de gelegenheid hebt een boottochtje te maken op het mooiste meer van het Zwarte Woud. Daarna langs de Schluchsee naar Sankt Blasien voor een geleid bezoek. Via Todtmoos en Pršg verder naar de Feldberg, het hoogste punt van het Zwarte Woud. Gelegenheid voor een wandeling. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 4de dag: Oberharmersbach
  Oberharmersbach:VERBLIJF IN HALF PENSION

  Uitstap naar Wolfach. Gelegenheid tot bezoek aan de glasblazerij DorotheenhŁtte. Behalve de eigenlijke blazerij is ook het museum de moeite waard. Aansluitend naar Schiltach, een mooi dorpje met vele vakwerkhuizen. Tenslotte naar Gutach voor gelegenheid tot bezoek aan het mooie openluchtmuseum Vogtbaurenhof. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en logies.
 • 5de dag: Oberharmersbach - BelgiŽ
  Oberharmersbach: ONTBIJTBUFFET

  Langs de Scharzwaldhochstrasse richting Frankrijk. Via de Franse autosnelwegen, met onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal richting BelgiŽ en verder naar uw afstapplaats.
Ons verblijfhotel
Ons verblijfhotel: Hotel Freihof***††of gelijkwaardig Familiaal geleid hotel in typische zwartewoudstijl. Alle kamers zijn uitgerust met radio en tv. Badkamer met wc, douche en haardroger. Het hotel beschikt over een restaurant met een verfijnde keuken. Kamertypes: Type 2A: standaard kamer 2p Type 1A: standaard kamer 1p
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
- De reis per luxe touringcar ďFirst ClassĒ met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
- Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
- Alle in het programma vermelde rondritten
- Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
- De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur

NIET INBEGREPEN
- Alle dranken en persoonlijke uitgaven
- De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
- De reis- en annulatieverzekering

REISDOCUMENTEN
- Identiteitskaart

MUNTEN
- Euro's